Laden Website.
Even geduld.

menu

+32 (0)57 20 83 35

website@bsdisolaties.be

TESTIMONIALS

HomeTestimonials
HomeTestimonials

Testimonials

"Bedankt voor de vlotte opvolging van dit project. Ik ben absoluut tevreden over het verloop van de samenwerking en over de uitgevoerde werken. Met zorg uitgevoerd op de afgesproken tijd. Dat we naast de vloerisolatie met gespoten PUR ook nog de accumulerende chappe voor onze vloerverwarming via jullie konden regelen is een pluspunt. Het heeft voor een vlotte doorloop van de werf gezorgd en het ziet er dan nog piekfijn uit ook. Ik zou jullie zeker aanbevelen bij iedereen die ik ken , die met bouwwerken bezig is."
Tom Himpe

Niet alleen de prijs, maar ook het persoonlijk contact zit goed bij BSD.

Ook buiten West-Vlaanderen is BSD Isolaties een begrip in de bouwsector. Zo is BSD Isolaties een bevoorrechte partner van ACH Bouw NV. "Voor gespecialiseerde werken doen we beroep op gespecialiseerde onderaannemers. Voor hellingsbeton is dat BSD Isolaties", zegt projectleider Gerrit-Jan van der Veen.

ACH Build - met zetel in Anderlecht - overkoepelt twee 2 Belgische ondernemingen: A C H Bouw (voor het Nederlandstalig landsdeel) en A C H Construct (voor het Franstalig landsdeel). Beide bedrijven zijn klasse 8-aannemers, met samen meer dan 125 jaar geschiedenis. Vanuit een stabiel verleden werkt ACH Build aan de toekomst met de focus op nichemarkten en een open blik op innovatie en verbetering.

Goed opgeleid personeel
"ACH Bouw N.V. is een bouwbedrijf van klasse D8 met een aardige lijst met referenties op het vlak van nieuwbouw en renovatie. In het kader van de Publiek-Private Samenwerking (PPS) heeft ACH Bouw al meerdere projecten uitgewerkt zodat we ook vertrouwd zijn met de ontwikkeling en financiering van dergelijke projecten", schetst Gerrit-Jan van der Veen. Kwalitatief hoogstaande bouwwerken (onder andere sociale-woningbouw en zwembaden) zijn het visitekaartje van het bouwbedrijf. "De inzet van goed opgeleid personeel is voor ACH Bouw heel belangrijk", onderstreept de projectleider. "Veel ruwbouwwerken doen we zelf, maar voor echt gespecialiseerde werken doen we beroep op gespecialiseerde onderaannemers. Voor hellingen bij projecten in de buurt van West-Vlaanderen is dat BSD Isolaties."

Goede samenwerking
ACH Build heeft zowel eigen promotiewerven als werven die men via openbare aanbestedingen binnenhaalt. "Bij een openbare aanbesteding is het te gebruiken materiaal meestal beschreven. Bij eigen werken is uiteraard niets voorgeschreven en staan we vrij om te kiezen. Het gebeurt wel eens dat bij een binnengehaald werk een systeem beschreven is dat BSD niet plaatst, maar dat we onze opdrachtgever voorstellen om te kiezen voor schuimbeton en dan komt BSD opnieuw in beeld", zegt Gerrit-Jan van der Veen.
De samenwerking tussen ACH Bouw en BSD Isolaties is er één van al vele jaren. "Hoe lang precies kan ik moeilijk zeggen. Zeker al tien jaar", vermoedt Gerrit-Jan van der Veen. "Als we iets nodig hebben krijgen we van BSD een correct aanbod, een correcte prijs en de uitvoering gebeurt op het moment dat wij het wensen. En goed. Dat is toch ook belangrijk.
Hellingsbeton zorgt ervoor dat er geen water op het dak blijft staan. In die zin is het een heel moeilijk product want het is later niet meer te zien. Alleen als het mis gaat, horen we de bouwheer erover."

Alternatieven
"Hellingsbeton is de goedkoopste oplossing om een helling in een plat dak te krijgen", vindt Gerrit-Jan van der Veen. "Vroeger deden we veel uitvullingen, dus uitvullingslagen om leidingen weg te werken waar dan chape over kan gelegd worden. Tegenwoordig is dat moeilijk. Veel onderaannemers die chape leggen nemen het 'erbij'.
Er zijn meerdere oplossingen, maar schuimbeton is vaak de beste oplossing. Alternatieven zijn vooral duurder. En zwaarder. Hellingschape bijvoorbeeld weegt veel meer. De structuur van het gebouw moet dan ook veel zwaarder zijn. Daarom is die hellingsschuimbeton wel interessant.
Onlangs hadden we een dak in Brugge dat niet zo veel kon verdragen. BSD heeft toen voorgesteld om schuimbeton met polystyreenbolletjes te gebruiken omdat dat nog lichter is en omdat we een standaardhelling niet konden plaatsen. Over die dingen denkt men bij BSD mee. Dat is wel goed."

Probleemoplossend
"BSD werkt tegen een concurrentiële prijs. Die prijs is vaak doorslaggevend. Maar doordat we elkaar kennen, praat dat makkelijker. Is er iets niet helemaal in orde, dan is het toch beter als je iemand kent. In tegenstelling tot sommige andere onderaannemers lost BSD problemen altijd zo goed mogelijk op, weet men bij ACH Build uit ervaring. "Een voorbeeld. We hadden afgesproken om op een bepaalde dag hellingsbeton te plaatsen. Er was regen voorspeld. De volgende dag op de werf zie ik niemand van BSD. Toen ik belde om te vragen waar ze bleven en dat het op de werf droog was, zijn medewerkers van BSD dezelfde dag nog gekomen en is de helling geplaatst. Er is nog een regenbuitje geweest maar dat is allemaal heel goed afgelopen.
De goede samenwerking is een meerwaarde. Dus ja, ik zou andere bedrijven zeker aanraden om in zee te gaan met BSD."

Gerrit-Jan van der Veen

ACH Build

Meer dan 180 werven hebben we al samen gedaan. Dat zegt toch genoeg?

'Hier huist vakmanschap' luidt de baseline van All-Bouw uit Roeselare. "We hebben veeleisende klanten en kiezen zorgvuldig onze leveranciers. Met BSD werken we graag en al lang samen", zegt zaakvoerder Simon Alleman.

All-Bouw is een bouwbedrijf uit Roeselare, een familiebedrijf en een vaste waarde. Jaarlijks bouwt het familiebedrijf 45 huizen van A tot Z. Op zowel de grond van het bedrijf als op die van de klant, vooral in West- en Oost-Vlaanderen.

Maatwerk
"Onze klanten weten wat ze willen", zegt zaakvoerder Simon Alleman. "We werken vooral voor particulieren, en meestal komen ze voor het grotere huis. Vaak zijn het mensen met een zaak of vrije beroepers en is het niet meer hun eerste woning. Hun huis mag ook al iets meer kosten en mag maatwerk zijn. Daar waar andere grote bouwbedrijven stoppen met maatwerk, kiezen wij daar bewust wél voor.

BSD als exclusieve PUR-partner
All-Bouw werkt samen met een heel select team onderaannemers. Het bedrijf screent de mensen en bedrijven waarmee het samenwerkt grondig. "Logisch, want als ze werken uitvoeren hangt onze naam eraan", zegt Simon Alleman.

De PUR-vloerisolaties die All-Bouw uitvoert gebeuren uitsluitend door BSD. "De wet verplicht ons om onze vloeren te isoleren. Qua prijs, product en plaatsingstijd is PUR daar voor bouwbedrijven de beste oplossing voor."

In BSD Isolaties vond All-Bouw de geknipte PUR-partner, van bij het begin. "Onze chappist was niet gespecialiseerd in PUR-isolaties. BSD wél. Sinds 2009 werken we met BSD samen voor al onze werven. We hebben al samengewerkt voor meer dan 180 werven. Dat zegt genoeg, hé. De prijs moet marktconform zijn, maar ook planning is belangrijk. Als men belooft om op maandag te starten dan moet men ook maandag starten. Als men belooft om 's avonds klaar te zijn, dan moet dat ook zo zijn. Dat is bij ons minstens even belangrijk als de prijs per vierkante meter. BSD leeft de planning altijd na. In de bouw zijn er wel eens problemen: het regent of het vriest. Machines kunnen kapot gaan of mensen kunnen ziek worden. Maar als er iets is wordt dat gecommuniceerd en opgelost. Ja, BSD is op tijd en werkt goed. De muren worden mooi, netjes beschermd tegen de neveldampen zodat er geen schade is achteraf."

Ambitieuze plannen
"BSD kan ik zeker aanraden aan andere bouwbedrijven", zegt Simon Alleman. "Onze samenwerking is een uitsluitend positief verhaal. Brengt iemand anders zijn kaartje binnen, dan laat ik hem zelfs geen offerte maken. Het moment dat er een signaal zou komen dat de prijs stijgt of de kwaliteit achteruitgaat, heb ik een reden om over het muurtje te gaan kijken, maar nu niet." En die samenwerking tussen All-Bouw en BSD Isolaties zou wel eens heel lang kunnen duren, als het van All-Bouw afhangt. "Wij hebben de ambitie om binnen hier en vijf jaar te groeien", maakt de All-Bouw-zaakvoerder zich sterk. "Nu bouwen we jaarlijks 45-50 huizen en misschien wordt dat 60. We gaan niet exponentieel groeien. We willen wel de zaken mooi in handen blijven houden en de kwaliteit blijven leveren die wij beloven in ons verkoopgesprek. Maar inderdaad: we zien de toekomst positief", zegt Simon Alleman tot besluit.

Simon Alleman

All Bouw

laatste realisaties

De oplossingen met thermische isolaties van BSD-isolaties zijn terug te vinden in heel wat woningen, appartementen, bedrijven, WZC's en utiliteitscentra in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.

Hieronder vindt u een selectie recente realisaties.